Foto

… är ett av de stora intressena som har fått slumra under många år, systemkameran har legat i skåpet under många år och varit ersatt av en kompakt digital kamera, en Canon Ixus 500, en kamera som har varit mycket bra men när den i våras gick sönder så var det dax att titta på om det inte var dax att investera i en digital systemkamera. Efter lite letande och en hel del jämnförande så blev deten Sony

350, inte för att den sticker ut på det ena eller andra hållet, kanske på Mpixel men det är absolut inte det viktigaste området för en som arbeta med ”vardagsbilder”, man kan ju alltid dreglar lite på de olika high-end kamerorna men någonstans så finns det en pris/prestanda nivå som är i nivå med det intresset man har. Köpte till en 18-200mm glugg från Sony, den har ganska så dåliga ljustal men som en första lins så kan det vara OK, tänkte att jag skulle använda mina gamla Minolta linser, dom ska ju fungera, speciellt så är min favorit 50mm/1.2 en mycket ljus-starkare glugg som har fungerat mycket bra med en fantasktisk skärpa runt hela kanterna och väldigt lite avrundning i kantområderna.

Har under sommaren varit igång och tagit en del bilder och börja så smått att hitta en balans mellan ISO och brus, vill man ha snabba slutatider som närman plåtar fotboll så måste man någonstans acceptera bruset i bilden eftersom man behöver gå upp i ISO tal, (Mycket av detta är ju p.g.a att zoom-gluggen är så ljussvag).

Ni hittar lite bilder i bildalbumet, följ länk här eller i höger menyn, ska lägga upp lite olika ”prov”-bilder i ett eget album framöver så man kan titta på hur kameran arbeta.

En reaktion på “Foto

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: