Dag 1 i TRVs färd till Paris

Dag 1 i TRVs färd till Paris

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/belsing.eu/public_html/wp/wp-content/plugins/flash-album-gallery/admin/functions.php on line 864

Vaknar på hotellet i Rostock efter en god natts sömn, Peter (som jag ska dela rum med hela resan ner till Paris) påstår att jag inte snarka, må så vara för i natt kanske.

Dag1_3

Jag är full av förväntan, nu börja det på riktigt, hur är rutten? Kommer det flera pave avsnitt? Kommer det att fungera med service teamet och deras koordinater där vi ska träffas? Kommer dom att hinna att plocka upp/ner och köra mellan utfodrings tillfällena det är trotts allt bara ca 2 timmar mellan våra mat stopp och det är 5 mil och när det ska upp lunch så ska maten ibland också värmas till. Alla dessa frågor får sin upplösning under veckan ner till Paris, häng med de resterande dagarna och se hur det går!

Väskan lastad=check, frukost avklarad=check, toabesöket=check, vätska i flaskor på cykeln=check, innan lådan #33 packas in i bilen så övervägs det om det behövs armvärmare och väst eller om man klara sig med bara tröjan, det blev ärmar och väst (det går ju snabbt att klä av sig och plocka ner i bakfickorna).

Uppställningen och inräkning utanför hotellet, nummer #1, #2, ….. #31, #32, #33 det är jag som är #33, få direkt lite minne från lumpen och inräkningen som gjordes för att se att man var all personal med tillbaka efter utfört uppdrag, jag är #33 och jag är stolt #33 för jag är en del i bästa TR teamet, en del i TRV 2013!!

Avfärd, och som alltid så starta och avsluta vi dagen med att cykla tillsammans alla 36 cyklister, återkommer till detta också senare i veckans reportage, Micke J hinner inte till första rödljuset innan kedjan hoppa av, vi lämnar honom och några supporters och ”sniglar” fram tills dom kommer ikapp. Vi lämnar Rostock bakom oss vägarna är otroligt lite trafikerade vi fråga oss om det ska vara så eller om det är så för att det är lördag morgon och klockan ännu inte har blivit 9.00

Dag1_2

Vi cyklar i ett åkerlandskap som får Skåne att se smått ut men det som slår mig är att det saknas de stora pampiga gårdarna som man ser i Skåne, hinner tänka tanken innan det slår mig att jag är i de forna delarna av Tyskland som en gång i tiden var DDR, det fanns ju inte den självständigheten här att någon skulle kunna bygga upp ett jordbruks fastighet som i Sverige utan allt gick i gemenskapens tecken, Kolchos och Sovchos var namnet på de kollektivjordbruk som drevs i forna DDR.

En bit ut på dagens rutt ser vi hur mycket man satsar på cyklingen här i Tyskland, cykelbanorna har finare beläggning än vägarna och det går att åka två i bredd utan problem, lite osäkra på hur det är med trafiken och hur det reagera när vi kommer dragande i ett långt flöde, (vi är faktiskt lika långa som 2st 24 meters långtradare när vi far fram på vägarna) så väljer vi att delar upp oss i två grupper och nyttja cykelbanorna, allt för att få igång ”maskinen” så fort som möjligt för vi förstå att det kommer att behövas och att det inte alltid kommer att finnas cykelbanor för oss.

Dag1_1

Till min stora lättnad så fungera rutten och de mat och stopp ställen som är planerade, Service teamet som kommer att under veckan slå oss med förundran så många gånger börja med fanan högt och bjuder på en varm lunch tillagad ute i det fria på en parkering utanför ett industriområde.

DCIM100MEDIA

Vi tappade bort följebilen i Schwerin, närmare bestämt utanför Slottet, i rutt planerna så tänkte jag först på att lägga ut rutten så att den fungerade för cyklisterna, hade inte riktigt tanken på att den var tvungen att fungera även för följerbilarna, har också fokuserat på en kort sträcka men med facit i hand så gör inte en eller annan km någon större skillnad om man kan underlätta för att alla ska komma med. Det blir en lite längre paus än vad som var planerat innan motorcyklarna hitta den förlorade bilen och kn återbörda den till teamet. (Förlåt Torkel, ska tänka lite längre nästa resa!!)

Under stoppet så pika temperaturen i GPSen till 40 grader, inte undra på att man söker sig till skuggan och att man ser till att hålla flaskorna fyllda med både vatten och vätske ersättning (Resorb).

DCIM100MEDIA

Vi vår första riktiga genomgång på kvällen så är alla nöjda med dagen, självklart tar vi upp den förlorade följebilen och kommer fram till att det inte riktigt går att förutsee hur hela resan kommer att se ut på det här med att få med både cyklister och bil och att det inte finns möjlighet att lägga om rutterna utan att vi helt enkelt få lösa det när problemen uppstår och att vi är lyhörda för problembilden.

DCIM100MEDIA

Eftersom vi bor på ett bryggeri, Vielank och den egenproducerade ölen kostar 1 EUR / 0.5 liter så är det lätt att återställa vätskenivån 😉 Skämt å sidor så har jag från långt innan vi startade haft en strategi på att så fort vi är klara med dagens cykling trycka i mig en recover dryck som redan ligger portionsförpackad i lådan i följebilen och bara behöver några deciliter vatten och sedan skakas ihop, slurp ner i magen, till detta så åker kompressions strumporna på direkt efter duschen. (Detta kommer att vara en återkommande rutin under hela resan ner till Paris och det visa sig fungera fantastiskt bra för mig).

Efter maten så leta vi efter ett ställe som enligt utsagor ska visa Damfotbollen, vi är några som vandra iväg och till vår förskräckelse så är vägen som vi ska börja morgondagen på av pave (Rött sträck nedan) många frågor kommer upp i huvudet på mig efter att under dagen ha varit på ett kort (250meter) pave avsnitt med samma standard som det i Rostock dag 0, hur långt är detta, kan vi ta andra vägar om det är långt ,…. efter att ha frågat i receptionen så blev vi inte klokare och vi valde att gå och lägga oss i ovisshet, receptionen skulle kolla pave längd och hur färjan som vi skulle använda Dag 2 gick.

Dag1_4

Bilder från hela resan ner till Paris

TRV 2013 Paris

Johan

Johan

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: